ÅRSBERÄTTELSE 2023
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2023, föreningens trettioandra verksamhetsår.
Styrelsen består av Lars Bergendal (ordf), Christina Askman (vice ordf), Anders Juhlin-Dannfelt, Brita Juhlin-Dannfelt (kassör) och Beatrice Juhlin-Dannfelt, jämte suppleanterna Christian Askman och Carl Juhlin-Dannfelt.
Vart fjärde år håller föreningen ett ”ordinarie släktmöte”. År 2023 var det åter dags för ett sådant släktmöte. Det hölls i soligt sensommarväder i september i Olofström. Särskilt roligt var det att så många unga deltagare var med på mötet och släktmiddagen på kvällen. Vid släktmötet uppmärksammades bl.a. att Dannfeltska stiftelsen sedan en tid visat större engagemang i underhållet av det Dannfeltska kapellet och att föreningen fortsatt noga följer och försöker påverka järnvägsprojektet Sydostlänken. Projektet innebär att en järnväg kommer dras endera väster om kapellet eller, betydligt värre, öster om kapellet parallellt med vägen. Christina Askman redovisade vid släktmötet en fråga om flytt av släktarkivet från Olofströms kommunhus till Blekinges arkiv i Bräkne-Hoby och styrelsen gavs i uppdrag att utreda arkivfrågan. Slutligen omvaldes föreningens styrelse och övriga funktionärer.
I anslutning till mötet deltog vi i en vacker och fin gravsättning i det Dannfeltska kapellet av Pehrs och Kerstins son Anders Juhlin-Dannfelt.
Vid besöket i Olofström fick vi också en spännande visning av Volvos fabrik och av hembygdsmuseet med filmvisning av fin Volvofilm om brukets utveckling med nya bilder från överste Dannfelts ägoperiod.
Styrelsen har som nämnts även 2023 genom möten med Trafikverket och myndighetens konsulter agerat för att järnvägdragningen i minsta möjliga utsträckning ska skada miljön vid kapellet i Olofström.
Vi i styrelsen tar gärna emot material från er medlemmar för hemsidan.
Föreningens ekonomi är god. Släktmötet i Olofström bestämde att årsavgiften skulle höjas till100 kr för att säkra en långsiktigt god ekonomi. Medlemsskapet är gratis för barn och unga under 21 år.
Under året har styrelsen haft tre protokollförda möten och har dessutom avhandlat åtskilligt per mail.
Föreningen hade vid 2023 års utgång 52 medlemmar, varav 10 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2022
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2022, föreningens trettioförsta verksamhetsår.
Styrelsen består av Lars Bergendal (ordf), Christina Askman (vice ordf), Anders Juhlin-Dannfelt, Brita Juhlin-Dannfelt (kassör) och Beatrice Juhlin-Dannfelt, jämte suppleanterna Christian Askman och Carl Juhlin-Dannfelt.
År 2022 blev ett år då världen med undantag för Kina lärde sig att leva med Coronasmittan. Många av oss har fått en femte dos av vaccinet och livet har återgått till det normala för de flesta. I vårruset när restriktionerna släpptes bestämdes ett släktmöte i början av maj på Thielska galleriet. En relativt begränsad skara av släktingar trotsade ett vårregn och möttes på en trevlig träff på museet. Men vårarna är ganska hektiska och framöver kommer vi nog att återgå till släktträffar i mitten av september.
Styrelsen har även 2022 genom brev, telefonsamtal och möten med myndighetsföreträdare agerat för att en järnvägdragning i minsta möjliga utsträckning ska skada den starkt skyddsvärda miljön vid kapellet i Olofström. Trafikverket, som svarar för järnvägsplanen, håller liksom andra myndigheter med om att kapellområdet är en mycket skyddsvärd kultur-, kyrko- och begravningsmiljö. Kapellet står också sannolikt på en bronsåldershög. Trots allt detta är utsikterna för vår sak inte helt goda. Det beror på att få alternativ finns för sträckningen av den nya järnvägen. Den mångåriga kampen i frågan fortsätter dock och ni kan förvänta er lägesrapporter under en rad år framöver. I järnvägssaken har vi haft avstämningar med den Dannfeltska stiftelsen (kapellstiftelsen). Det har också lett till fler kontakter i andra frågor mellan släktföreningen (ägare av kapellfastigheten) och stiftelsen (med ändamål att dela ut stipendier till unga i bygden och att vårda kapellet). Stiftelsens behjälpliga vaktmästare har t.ex. ryckt ut för att i enlighet med länsstyrelsens påbud ta kål på invasiva Jättebalsaminer på kapellfastigheten.
Ett glädjeämne när det gäller kapellet är den nya bidragspolitik som stiftelsen gått in för. Det är en följd av en ny tolkning av de ganska dunkla stiftelsestadgarna som gäller enligt det olagliga fideikommissförordnandet i överste von Dannfelts testamente, Högsta domstolens dom i testamenstvisten och några sentida myndighetsbeslut. Stiftelsens styrelse är numera inriktad på att använda en större andel av stiftelsekapitalet för att hålla kapellet i skick, vilket alltså gläder oss.
Vi i styrelsen tar gärna emot material från er medlemmar för hemsidan. Föreningens ekonomi är god. Årsavgiften ligger fast. Medlemsskapet är gratis för barn och unga under 21 år.
Under året har styrelsen haft endast ett protokollfört möte men har hållit kontakt per mail.
Föreningen hade vid 2022 års utgång 54 medlemmar, varav 15 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2021
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2021, föreningens trettionde verksamhetsår.
Styrelsen består av Lars Bergendal (ordf), Christina Askman (vice ordf), Anders Juhlin-Dannfelt, Brita Juhlin-Dannfelt (kassör) och Beatrice Juhlin-Dannfelt, jämte suppleanterna Christian Askman och Carl Juhlin-Dannfelt.
Även år 2021 blev ett Corona-pandemiår. Det har naturligtvis påverkat föreningens verksamhet. Men inte lika mycket som tidigare. Vår släktträff på Långholmen kunde genomföras i ett behagligt septemberväder. Det är särskilt roligt att Sylvia var en av de glada deltagarna vid mötet som kom att äga rum så nära hennes bortgång.
Styrelsen har alltjämt inte kunnat genomföra en resa till Olofström och släktens gravkapell. Däremot har vi i styrelsen genom brev, telefonsamtal och möten med myndighetsföreträdare agerat för att en järnvägdragning i minsta möjliga utsträckning ska skada den starkt skyddsvärda miljön vid kapellet. Det handlar inte bara om skyddet för kulturmiljön, kyrko- och begravningsmiljön utan dessutom av ett skydd för fornminne. Kapellet står sannolikt på en bronsåldershög. Likafullt agerar vi i en påtaglig uppförsbacke. Trafikverket som arbetar på järnvägsplanen framhåller beklagande att få alternativ finns för sträckningen av den nya järnvägen. Man kan också ana en kluvenhet hos t.ex. Blekinge museum. Resurser för en utgrävning helt eller delvis av bronsåldersgraven lockar kanske. Vi kämpar dock vidare för vår sak och den bataljen kommer att pågå under flera år.
Nytt material läggs då och då ut på hemsidan. Föreningens ekonomi är god. Årsavgiften ligger fast. Medlemsskapet är gratis för barn och unga under 21 år.
Under året har styrelsen haft endast ett protokollfört möte men i stället hållit kontakt per mail.
Föreningen hade vid 2021 års utgång 54 medlemmar, varav 13 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2020
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2020, föreningens tjugonionde verksamhetsår.
Styrelsen består av Lars Bergendal (ordf), Christina Askman (vice ordf), Anders Juhlin-Dannfelt, Brita Juhlin-Dannfelt (kassör) och Beatrice Juhlin-Dannfelt, jämte suppleanterna Christian Askman och Carl Juhlin-Dannfelt.
Föreningens verksamhet har påverkats starkt av Corona-pandemin. Vår planerade släktträff på Långholmen i Stockholm fick ställas in och styrelsen har inte kunnat genomföra en resa till Olofström och släktens gravkapell. Årsberättelsen blir således tunnare än normalt.
Vi hoppas nu i stället på att en släktträff i september i år ska fungera väl och att styrelsen senare i vår ska kunna besöka Olofström. Som vi tidigare berättat är vår avsikt att nu även belysa släktöden som ligger lite närmare i tiden.
Nytt material har lagts ut på hemsidan. Föreningens ekonomi är god. Årsavgiften ligger fast. Medlemsskapet är gratis för barn och unga under 21 år.
Under året har styrelsen haft två protokollförda möten.
Föreningen hade vid 2020 års utgång 69 medlemmar, varav 19 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2019
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2019, föreningens tjugoåttonde verksamhetsår.
Under året har Lars Bergendal tillträtt som ordförande vid ordinarie släktmöte. I övrigt består styrelsen sedan släktmötet av Christina Askman (vice ordförande), Anders Juhlin-Dannfelt, Brita Juhlin-Dannfelt (kassör) och Beatrice Juhlin-Dannfelt, jämte suppleanterna Christian Askman och Carl Juhlin-Dannfelt.
Nytt material har lagts ut på hemsidan. Styrelsen har diskuterat olika åtgärder för att bredda intresset för släktfrågorna. Som ett led i detta beslutades att ingen avgift ska betalas för barn och unga under 21 år. Årsavgiften i övrigt ligger fast under samma period. Avsikten är också att på släktträffar framöver även belysa släktöden som ligger lite närmare i tiden.
Den 14 september samlades släktingar för ordinarie släktmöte hos Blomsterfonden i Djursholm. Särskilt gladde vi oss åt att Henrik Hartzell tagit sig ända från Singapore för släktsaken. Mötet föregicks av en lyckad stadsvandring i ett soligt Djursholm under Anders ledning och en trevlig lunch i blomsterfondens matsal. Vandringen var en fortsättning på tidigare stadsvandring i fädrens spår.
Det ordinarie släktmötet fick tillfälle att varmt tacka Christina för hennes långa period som engagerad ordförande i föreningen. Hon kvarstår dock i styrelsen som vice ordförande. Ett stort tack riktades även till Karin och övriga ledamöter som lämnade styrelsen.
Under året har styrelsen haft 4 protokollförda möten.
Föreningen hade vid 2019 års utgång 66 medlemmar varav 17 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2018
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2018, föreningens tjugosjunde verksamhetsår.
Under året har styrelsen bestått av Christina Askman ordf., Anders Juhlin-Dannfelt vice.ordf., Lars Bergendal sekr., Brita Juhlin-Dannfelt kassör, Beatrice Juhlin-Dannfelt, Thomas Lindman jämte suppleanterna Karin Brisman och Peter Juhlin-Dannfelt
Styrelsen har under året lagt ut nya fotografier från vårt släktmöte i september. Styrelsen har beslutat att alla medlemmar med e-post-adress ska läggas till som mottagare till utskick mm allt för att öka intresset för föreningen. Styrelsen kommer på kommande ordinarie släktmöte föreslå att ta bort avgiften för medlemmar under 20 år som har en förälder som är medlem.
I augusti 2017 gravsattes Pehr Juhlin-Dannfelt i kapellet i Holje och som för övriga som vilar där har en akt om Pehr upprättats.
Styrelsen har också prövat att ha ett styrelsemöte på distans via messenger och detta utföll väl och kan i framtiden möjliggöra för styrelsemedlemmar att på distans kunna vara med på sammanträden.
Den 8 september samlades ett tjugotal släktingar för stadsvandring i Djursholm. Vi mötte upp på parkeringen vid kapellet där släktföreningen bjöd på kaffe och kanelbulle medan Anders berättade om Henrik Palme och stadens tillblivelse år 1889. Vi vandrade efter Danavägen och svängde in på Henrik Palmes allé där det numera är gång- och cykelväg på den gamla banvallen. Här gick Djursholmståget redan 1890. Mitt i allén kunde vi blicka upp mot institut Mittag –Leffer en stor Djursholmsvilla där det idag är internationellt centrum för matematisk forskning. Vandringen fortsatte till Stockholmsvägen där Herman och Signe J-D:s villa byggdes 1902, då familjen flyttade till Djursholm. Vandringen gick vidare in på Sveavägen, Midgårdsvägen och ner på Auravägen där Konsum finns på hörnet Auravägen/Vendevägen. Herman J-D var ordförande i konsumföreningen som bildades 1905. Han var även ledamot i Byggnadsnämnden, Kapellföreningen, extra oavlönad lärare i botanik på Samskolan som först huserade på Djursholm slott. Efter en trevlig rundvandring i fint väder åkte vi till Stockholms golfklubb i Kevinge där vi intog en god lunch på Bistro Kevinge Peppes kök.
Under året har styrelsen haft 3 protokollförda möten varav ett telefonmöte.
Föreningen hade vid 2018 års utgång 79 medlemmar, varav 22 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2017
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2017, föreningens tjugosjätte verksamhetsår.
Under året har styrelsen bestått av Christina Askman ordf., Anders Juhlin-Dannfelt vice.ordf., Lars Bergendal sekr., Brita Juhlin-Dannfelt kassör, Beatrice Juhlin-Dannfelt, Thomas Lindman jämte suppleanterna Karin Brisman och Peter Juhlin-Dannfelt
Den 11 augusti var vi ett antal släktingar som möttes i Holje för att vara med om när Pehr J-D urna kom till kapellet. En kort andakt hölls i kapellet och därefter åt vi lunch på Nebbebodagården.
Den 16 september färdades 15 släktingar med bilar från Stockholm till Grönsöö. Resan gick längs riksväg E18 och vidare på slingrande landsortsvägar ut till Grönsöö slott som är beläget på en udde vid Mälaren. Väl framme tog vi en kaffepaus innan vi vandrade upp till slottet där ägarfamiljen von Ehrenheim mötte oss. Vi guidades av Jacob von Ehrenheim genom flertalet rum och han förklarade åtskilliga detaljer om möbler, konst, stilar och dekorationer m.m.
Grönsöö är ursprungligen en förläning till Göran Skytte 1577-1645. År 1607 lät Skytte påbörja byggandet av Grönsöö slott. Den nuvarande ägarefamiljen har innehaft egendomen sedan 1820 och den har genomgått åtskilliga förändringar och utbyggnader. Slottets läge nära Mälarens strand ger ett bländande intryck, den välskötta trädgården, dess yttre hus och installationer är en verklig upplevelse. 1993 bildades Grönsöö kulturhistoriska stiftelse, ett sätt att vårda och bevara en slottsmiljö utan att splittra slottet med alla dess ägor och inventarier. Jacob von Ehrenheim är idag ordförande och vd för stiftelsen och bor också på slottets undervåning med sin familj.
Efter guideturen besöktes kinesiska lusthuset som står på pålar vid Mälarstranden och det har en osedvanlig inredning med snäckor i taket. Efter detta fortsatte sällskapet till gamla Möllan som innehöll restaurang och café där vi intog lunch. Vid lunchen fick vi höra om våra släktingar på Juhlingrenen som härstammar från Munktorp mellan Köping och Västerås
Till slut besökte vi det lokala museet och presentshopen där slottsfrun ”Bessan” huserade. Efter en lyckad solig dag med trevlig samvaro återvände vi hem.
Under året har styrelsen haft 3 protokollförda möten
Föreningen hade vid 2017 års utgång 80 medlemmar, varav 21 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELE 2016
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2016, föreningens tjugofemte verksamhetsår.
Under året har styrelsen bestått av Christina Askman ordf., Anders Juhlin-Dannfelt vice ordf., Lars Bergendal, sekr., Brita Juhlin-Dannfelt kassör, Beatrice Juhlin-Dannfelt, Thomas Lindman jämte suppleanterna Karin Brisman och Peter Juhlin-Dannfelt .
Föreningen ordnade, den 10 september, en utflykt till Lovö kyrka där 15 släktingar besökte överstens dotter Julie Juhlin-Dannfelts grav. Vid besök i Stockholm 1854 avled hon i kolera och begravdes på Lovö kyrkogård.Där vilar också två av hennes döttrar, Corinna och Adele, tillsammans med Georg Juhlin-Dannfelt och hans maka Ada. Lars Bergendal berättade om Carl Mathias Juhlin-Dannfelts bosättning på Edeby gård, som Julie besökte 1854. Anders Askman kåserade om Karin Göring, vars grav ligger intill kyrkan. Därefter vandrade vi upp till Klockaregården och Anders berättade om kolerans härjningar i Stockholm. I strålande sol intog vi vår medhavda matsäck på gräsmattan utanför Klockaregården. Vi åkte sedan i samlad trupp till Edeby gård, ett kronohemman under Drottningholms kungsgård, som Carl Mathias arrenderade under åren 1849 – 1856. Där mötte vi nuvarande ägaren som berättade om gården idag.
Den 2 november avled vår revisor och tidigare kassör Pehr Juhlin-Dannfelt. Pehr, som varit engagerad för släktföreningen sedan den startade, minns vi med värme och tacksamhet för allt vad han uträttat för föreningen.
Föreningen hade vid 2016 års utgång 91 medlemmar varav 26 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2015
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2015, föreningens tjugofjärde verksamhetsår.
Under 2015 var det dags för det 7:e ordinarie släktmötet som planerats att som tidigare förläggas till Bäckaskog och Holje. Anslutningen av medlemmar blev dock så liten att mötet flyttades till Stockholm. Den 19 september samlades 12 medlemmar för mötesförhandlingar på Djursholms Golfklubb och mötet avslutades med lunch under trevlig samvaro.
Under året har styrelsen fram till det ordinarie släktmötet på Djursholm bestått av Christina Askman ordf, Anders Juhlin-Dannfelt vice ordf., Lars Bergendal, sekr, Thomas Lindman, kassör, Karin Brisman, Henrika Thomasson, Beatrice Juhlin-Dannfelt jämte suppleanterna Märtha Lindman och Brita Juhlin-Dannfelt
Efter det ordinarie släktmötet 2015 består styrelsen av Christina Askman ordf., Anders Juhlin-Dannfelt vice.ordf., Lars Bergendal sekr., Brita Juhlin-Dannfelt kassör, Beatrice Juhlin-Dannfelt, Thomas Lindman jämte suppleanterna Karin Brisman och Peter Juhlin-Dannfelt .
Under året har styrelsen haft fyra protokollförda möten.
Christina har haft kontakt med stiftelsens ordförande kyrkoherden Anders Blixt som meddelat att vissa justeringar på dörren till kryptan är ordnade. I övrigt kommer de brister som vi tidigare påpekat åtgärdas. Stiftelsen kommer också att åtgärda problemen med träden intill kapellet som hotar att spränga muren.
Christina har också haft kontakt med kommunarkivet angående Dannfeltsarkivet.. Agneta Blissing har slutat som kommunarkivarie och efterträtts av Jonny Julius.
Föreningen hade vid 2015 års utgång 95 medlemmar, varav 25 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2014
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2014, föreningens tjugotredje verksamhetsår.
Under året har styrelsen bestått av Christina Askman ordf., Anders Juhlin-Dannfelt vice ordf., Lars Bergendal sekr., Thomas Lindman kassör, Karin Brisman, Henrika Thomasson, Beatrice Juhlin-Dannfelt, jämte suppleangerna Märtha Lindman och Brita Juhlin-Dannfelt.
Släktträff på Gripsholms slott i Mariefred hölls den 23 augusti med 26 vuxna och 9 barn. Några deltagare ankom med muséijärnvägen från Läggesta, en resa på ca 20 min med ett smalspårigt tågset av fabrikat Decauville. Tåget tuffade fram med ca 10 km/h i vacker natur utmed Mälarens vatten. Vi samlades alla släktingar i slottspaviljongen och åt lunch tillsammans. Efter lunchen steg vi in i slottet för att se på porträttsamlingen. Christina Askman välkomnade och höll en kort information. Lars Bergendal berättade om några släktingars porträttering, bl.a. Carl Mathias som finns på en teckning i porträttsamlingen på Gripsholms slott. Därefter var det guidad visning med både barn- och vuxengrupp. Det blev en härlig dag och god samvaro med många släktingar.
Gripsholm har fått sitt namn efter Bo Jonsson Grip 1335-1386, som var 1300-talets rikaste svensk. Huvuddelen av slottet är från 1550-talet och framåt. Senaste tillbyggnaderna är från Gustav den III:s tid, omkring 1780.
Under året har styrelsen haft 3 protokollförda möten.
Föreningen hade vid 2014 års utgång 107 medlemmar, varav 28 barn och ungdomar.
ÅRSBERÄTTELSE 2013
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2013, föreningens tjugoandra verksamhetsår.
Under året har styrelsen bestått av Christina Askman ordf, Anders Juhlin-Dannfelt vice ordf., Lars Bergendal, sekr, Thomas Lindman, kassör, Karin Brisman, Henrika Thomasson, Beatrice Juhlin-Dannfelt jämte suppleanterna Märtha Lindman och Brita Juhlin-Dannfelt
Föreningen anordnade i september en släktresa ”I överstens fotspår” till Svenska Pommern. Vi var 6 entusiastiska medlemmar som mötte upp på Cityterminalen för bussresa med Triangelresor ner till Trelleborg och vidare transport under natten med färjan till Travemünde. Morgonen därpå for vi med bussen till Wismar och Rostock och vandrade i städerna med en tysk guide, för att till sist inkvarteras på ett hotell i Greifswald. Nästa dag möter vår tyska guide Rainer upp och vi fick besöka den gamla fina aulan på universitetet i Greifswald, domkyrkan och rådhuset. Vid universitetet har en förfader till Johan ”Sven Brisman d.ä.” studerat och undervisat på slutet av 1700-talet. På eftermiddagen gör vi en busstur ut på ön Usedom med sina eleganta badorter. Vi kommer till Mellentin känt för Johan Oxenstiernas slott och en gammal 1600-talskyrka. Kvällen avslutas med ölprovning på ”Zum Alter Fritz”. Nästa dag åker vi till ett vackert och soligt Stralsund. Vi betraktar de många imponerande kyrkorna och många vackra hus som har restaurerats pietetsfullt. Stralsund finns numera med på Unescos världsarvslista. På eftermiddagen reser vi ut på Rügen och tar en promenad ut till de berömda kritklipporna. Vi passerar tredje rikets semesterort Prora som idag står helt öde och därefter blir det sen lunch strax utanför Putbus. Återfärden går över Stralsund och vidare till Travemünde där vi intar en härlig buffé på båten. Det blev en lyckad resa med trevliga upplevelser och mycken samvaro.
Under året har styrelsen haft 2 protokollförda möten.
Christina passerade Olofström i augusti och kunde konstatera att nya hängrännor hade satts upp på kapellet. Nyckeln till kapellet förvaras numera på församlingsexpeditionen i Jämshögs församling strax söder om Holje.
Vi har beslutat att köpa in ett program för att göra ett släktträd till vår hemsida under 2014.
Föreningen hade vid 2012 års utgång 100 medlemmar, varav 22 ungdomar
ÅRSBERÄTTELSE 2012
Styrelsen för Släktföreningen Juhlin-Dannfelt får härmed avge följande årsberättelse för år 2012, föreningens tjugoförsta verksamhetsår.
Under året har styrelsen bestått av Christina Askman ordf, Anders Juhlin-Dannfelt vice ordf., Lars Bergendal, sekr, Thomas Lindman, kassör, Karin Brisman, Henrika Thomasson, Beatrice Juhlin-Dannfelt jämte suppleanterna Märtha Lindman och Brita Juhlin-Dannfelt
Släktföreningen gjorde den 15 september en utflykt till Drottningholm. Vi sammanstrålade 23 vuxna och 7 barn utanför Drottningholms slottscafé där vi intog medförd matsäck. Därefter tågade vi upp till Museum De Vries i Dragonstallet där vi fick en kort guidning bland alla statyer. Efter det kåserade Anders J-D om några av släktens krämpor och sjukdomar. Lars Bergendal höll ett föredrag om några öden i släkten mellan världskrigen under dåtidens valuta och finanskris. Vi åt en god lunch på slottscafét och tillsist gick vi på guidad visning på slottet. Det var en solig dag med många pigga släktingar.
Under året har styrelsen haft 3 protokollförda möten.
Den Dannfeltska stiftelsen har ansvaret för att sköta omvårdnaden av kapellet i Holje men det är naturligtvis viktigt för släktföreningen att bevaka att tomt och kapell vårdas på rätt sätt. Karin och Johan Brisman besökte tillsammans med Christina och Anders Askman kapellet i april 2012 för att inventera och göra förstärkningar på Heddas kista som håller på att rämna. Man konstaterade då att att trappljusstaken behöver renoveras. Ordföranden har kontaktat stiftelsens ordförande kyrkoherde Anders Blixt och gjort en del anmärkningar på saker som stiftelsen bör åtgärda. Släktföreningens ordförande har också begärt en åtgärdsplan av stiftelsen för kapellets skötsel.
I augusti stals kapellets kopparrännor. Stiftelsens ordförande har gjort anmälan till polis och försäkringsbolag.
Under året har vi startat en grupp på facebook “släktföreningen Juhlin.Dannfelt” där vi alla kan vara med och skriva händelser, tankar och lägga in bilder. Idag är vi 21 medlemmar som finns med.
Föreningen hade vid 2012 års utgång 80 medlemmar, varav 20 ungdomar.